Mercury-Helsinki Trolling Contest 2020 – tapahtuma on peruttu

Valmistelut ennen tapahtumaa

Kisakeskuksen palvelut on suunniteltu siten, että kilpailijat voivat pitää sitä tukikohtanaan ilman tarvetta liikkua majoitusta lukuunottamatta.

Alla kerromme mitä kilpailija voi tapahtuman kululta odottaa ja miten tapahtumaan voi valmistautua.

Kilpailijan pitäisi muistaa kalastusvälineiden lisäksi huolehtia itse seuraavista kolmesta asiasta, kun tarkoituksena on pitää venettä kisakeskuksessa:

1) Yömajoitus (jos ei veneessä) ja sinne liikkuminen kisakeskuksesta. Alempana majoitusvinkkejä.

2) pyyhe ja muut saunomisen sekä henkilökohtaisen hygienian oheistarvikkeet/tuotteet

3) Vene-eväät sekä juomat, kun käytät muuten kisakeskuksen ruokahuoltoa

Ennakkoilmoittaudu kisaan ajoissa, mikäli haluat varata venekunnallesi saman numeroidun venepaikan koko kilpailun ajaksi. Samalla voit varata aamupalat ja päivälliset kisakeskukseen.

Tapahtumassa toimiminen

Saapuessasi kilpailuun maanteitse valitse venekunnallesi sopiva veneenlaskupaikka. Veneenlaskupaikoista tulee sivuille edellisvuodesta päivitetty esite ja trailereille löytyy yleensä tarvittavat paikat veneenlaskupaikkojen läheisyydestä tai alueelta. Esimerkiksi Vuosaaren huvivenesataman lähettyvillä on runsaasti tienvarsipaikkoja, missä trailerin voi pitää. Vastaavia paikkoja löytyy muista satamista. Jos alueella on muita trailereita ja pysäköinti ei ole kielletty, niin Helsingissä on silloin tapana jättää traileri joukon jatkoksi ilman lisäkyselyitä. Kisakeskuksessa on myös veneenlaskurampit, mutta trailereille ei kisakeskuksesta löydy paikkoja. Vie traileri silloin kauemmas parkkiin.

Kilpailukeskuksen osoite on Simppukarinkatu, 00810 Helsinki

Vartiointi aloitetaan torstai-iltana klo 22, eli voit jättää veneesi kisakeskusken laituripaikalle jo kilpailun alkua edeltävänä iltana.

Kylmärekasta jaetaan jäät ja sinne saa täkyt pakkaseen perjantaiaamuna.

Myös veneen polttoainehuolto onnistuu kisakeskuksessa. Tankkauspartio tuo kisakeskukseen Neste 98E5 polttoainetta. Hinta 1,8 EUR/Litra (oikeus muutoksiin pidätetään). Jokaisesta litrasta menee 2 senttiä Suomenlahden merilohi-istutuksiin. Maksu tapahtuu paikanpäällä korttimaksuna, korttipäätteelle. Maksuvälineinä yleisimmät maksukortit. Käteinen ei käy maksuvälineeksi. Tankkaus veneen tankkiin tai kanisteriin.

Soppakoura valmistaa kisamenuun, mihin kuuluu aamupala ja päivällinen. Kisamenu tarjoillaan kisakeskuksessa ja se tulee ennakkovarata ja maksaa. Aamupalan tarjoilu aloitenaan ennen kisa-ajan alkua ja päivällinen nautitaan punnituksen aikaan. Varaus avataan sivuilla myöhemmin.

Punnituksen jälkeen perkauspisteellä on fileointipalvelu, mistä on myös hyvä mahdollisuus ottaa oppia. Varaudu fileoimaan saaliisi itse omilla välineilläsi, mikäli palveluun muodostuu toivottua ruuhkaa. Fileet vakumoidaan Finnvacumin tarjoamalla vakuumilaitteella ja -pusseilla. Vakumoidut lohet saa heti kylmärekkaan pakastumaan. Ota jokin laatikko tai kylmälaukku fileillesi sekä riittävästi kylmävaraajia kotimatkaa ajatellen. Suosituin tapa on jättää rekkaan erillinen kylmälaukku kansi auki, jotta fileet ja kylmävaraajat jäätyvät kotimatkaa ajatellen.

Kävi punnituksessa miten tahansa, OPM pesee kaikki! OPM tarjoaa kilpailijoilla saunomis- ja peseytymislautat perjantai- ja lauantai-iltoina. Omat pyyhkeet yms. mukaan.

Saunan raikkaana voit suunnata aivan kisakeskuksen naapurissa toimivan kesäkahvila Laivalahden Poiju nurmikkoterassille. Poijulla on myös A-oikeudet. Poiju on ollut auki klo 23 asti perjantai ja lauantai iltaisin. Kuinka pitkälle yöhön uistelijat saavat yrittäjän pitämään tarjoilua auki – se jää nähtäväksi.

Majoittumiseen on Helsingissä useita vaihtoehtoja. Suosittuja vaihtoehtoja mukavuudenhalusta riippuen ovat olleet majoittuminen kisa-alueella veneessä, Airbnb kohteet, hotellit, huoneistohotellit (mm. Forenom Herttoniemi) sekä ulkoilukohteet saaristossa palveluineen. Aikataulu mahdollistaa majoittumisen eri kohteissa ja siirtymän ennen kisa-ajan alkua kisakeskukseen tai valitsemaasi satamaan. Ennen kilpailuajan alkua ei ole sallittua lähteä veneellä rannasta tekemään siirtymää. Kilpailun alkaessa siirrytään kalastuskohteisiin ja kalastamisen saa aloittaa heti sinne päästyä.

Seurusteluun, oheisohjelmaan ja viimeisen päivän taktiikan hiontaan on varattu lauantai-illalle aikaa. Lauantai-iltana Helsingin yöelämä on houkutellut myös punalihaisen perässä liikkuvia uistelijoita.

Kilpailun päättyessä sunnuntaina palkinnot jaetaan mahdollisimman nopeasti punnituksen valmistuttua, jotta matkalaiset pääsevät kotimatkalle ajoissa.

Pantit lohiksi

Varo nestehukkaa ja tue lohi-istutuksia! Kisakeskuksessa tulee olemaan tyhjille virvokejuomatölkeille ja -pulloille erilliset hyvin merkityt keräysastiat, niiden panttituotto menee täysin lyhentämättömänä Suomenlahden lohi-istutuksiin. Samoihin astioihin toivomme myös pantittomat alumiini- ja muoviversiot, jotteivät ne päädy sekajätteeseen tai vahingossa mereen. Sekajätteelle tulee omat keräysastiat ja pakkauslaitteet.

Vartioitu venepaikka Vuosaaressa

Mikäli haluat veneellesi vartioidun paikan Vuosaaresta, se voi hyvinkin onnistua. Suomenlahden Uistelijat r.y:n jäsenet luovuttavat kilpailun ajaksi vapautuvia paikkoja kilpailijoille seuran Vuosaaressa sijaitsevasta laiturista. Paikkojen vapautumisesta tiedotetaan sitä mukaa, kun Satamakapteeni saa jäseniltä tietoja. Osa varmistuu aivan viimeisellä viikolla. Vuosaaren laiturilta automatka kisakeskukseen kestää navigaattorin mukaan 17 minuuttia, veneellä puolisen tuntia. Automatkaan on hyvä varata ainakin puoli tuntia, mikäli tarkoitus ehtiä punnitukseen. Portit tulevat olemaan auki tunnin ennen punnituksen alkua ja taas aamulla puolituntia lähtöajan molemmin puolin – olethan ajoissa.

Varaukset ja kyselyt satamakapteeni@suomenlahdenuistelijat.fi

Majoituksesta

Alla muutamia vinkkejä majoituksesta, mikäli vaihtoehtojen etsiminen ei innosta.

Jo aiemmin mainittu huoneistohotelli Forenom Aparthotel Herttoniemi sijaitsee 1km:n ja 12 minuutin kävelymatkan päässä kisakeskuksesta.

Iiris Hostel Itäkeskuksessa sijaitsee alle 10 minuutin automatkan päässä kilpailukeskuksesta. “EM 2020” majoitushinnat kilpailijoille: 39 eur / hlö / yö kahden hengen huoneessa, 59 eur / hlö / yhden hengen huone, 25 euroa/ yö lisävuode. Majoittumalla Iiriksessä tuet Näkövammaisten liitto ry:n toimintaa. Majoitusvaraukset arkipäivisin numerosta (09) 3960 4431 tai seija.viitanen@nkl.fi.

Hotelli Rantapuisto Vuosaaren Ramsinniemen rannassa ottaa mieluusti HTC kilpailijat vastaan. “HTC” kampanjakoodilla saat -15% normaalihinnoista. Automatkaa kisakeskukseen on n.15 minuuttia .