Mercury-Helsinki Trolling Contest 2020 – tapahtuma on peruttu

Yleistä

Kilpailun nimi on Mercury-Helsinki Trolling Contest 2020.

Kilpailukala on merilohi. Lohen alamitta on 65 cm.

Kilpailun suurimman kalan palkinnon voittaa se venekunta, joka on saanut  kilpailun painavimman merilohen. Jos useammalla kalalla on sama paino, voittaja on se venekunta joka on ilmoittanut kalansa aikaisemmin.

Mestaruuden voittaa painoltaan eniten merilohta saanut venekunta. Päivässä saa tuoda punnitukseen neljä  (4) lohikalaa, jos veneessä kaksi tai useampi miehistön jäsen.  Jos veneessä on vain yksi miehistön jäsen, punnitukseen saa tuoda kaksi (2) lohikalaa päivässä.

Tasatuloksen sattuessa, voiton ratkaisee suurimman kalan paino.

Joukkuekilpailun voittaa eniten painoltaan merilohta saanut kahden tai kolmen venekunnan muodostama joukkue.

Kilpailukeskus sijaitsee Helsingissä ja kilpailualueena toimii Suomen valtion yleinen vesialue (vanhat karttalehdet: 16, 17, 18, 19 (Loviisa-Porkkala) jonka tarkempi rajaus on kilpailijoille jaettavassa kisaohjelmassa).

Aikataulu

Kilpailuaika on:

perjantai 26.6.2020: 09.00 – 20.00 (pakollinen kipparikokous kisakeskuksessa: 08.00)

lauantai 27.6.2020: 06.00 – 18.00

sunnuntai 28.6.2020: 06.00 – 16.00

Punnitusalue suljetaan kilpailuajan päätyttyä jolloin kilpailijan on oltava punnitusalueella.

Palkinnot jaetaan kun tulokset ovat selvillä.

Palkinnot

Päivittäin palkitaan parhaat venekunnat.

Lisäksi palkitaan kilpailun suurin meritaimen ja  painoltaan kokonaiskilpailussa eniten merilohta saanut joukkue.

Meritaimenen alamitta on 65 cm ja sen on oltava rasvaeväleikattu. Kaikki rasvaevälliset meritaimenet on vapautettava koosta riippumatta.

Jos kilpailija on epävarma kalan lajista voi hän ennen punnitusta pyytää lajimäärityksen.

Kilpailun järjestäjä on velvollinen ilmoittamaan palkintojen arvot ja palkintojen saajien nimet, osoitteet ja henkilötunnukset verottajalle. Nämä tiedot kerätään palkintojen jaon yhteydessä.

Kalailmoitukset

Kaikki punnitukseen tuotavat kalat on ilmoitettava 30 minuutin sisällä kalan saamisesta WhatsApp-viestillä tai tekstiviestillä kisakeskuksen antamaan puhelinnumeroon. Ilmoituksen tulee sisältää venekunnan numero, kalalaji ja kalan pituus 5 sentin tarkkuudella.

Kilpailumaksut ja muuta

Venekohtainen kilpailumaksu on 120 euroa. Kilpailijan on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä.

Joukkuekilpailun kilpailumaksu on 75 euroa.

Jokaisella veneessä kalastukseen osallistuvalla 18 – 64-vuotiaalla henkilöllä tulee olla maksettuna valtion kalastonhoitomaksu vuodelle 2020.

Vapamäärää ei rajoiteta, mutta sallittu on yksi viehe/vapa. Kippari tai venekunnan jäsen, joka selkeästi havaittavassa humalatilassa on tuomassa kaloja punnitukseen, tai osallistuu palkintojen jakoon, aiheuttaa venekunnalleen kilpailusuorituksen hylkäämisen.

Maksuja ei palauteta kilpailun järjestäjästä riippumattomista syistä. Maksut voi siirtää toiselle venekunnalle, jonka kippari kertoo korvaavan venekunnan tiedot ilmoittautuessaan kilpailukeskuksessa.

Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautumislomake avataan näillä sivuilla 1.2.2020. Helmikuun ajan ennakkoilmoittauminen 110 euroa ja numeroidun laituripaikan varaus 10 euroa. Osallistumismaksun voit maksaa myös kisakeskuksessa ilmoittautumisen yhteydessä. Kisakeskuksessa maksuvälineeksi käy käteisen lisäksi myös kortti.

Viesti- ja radioliikenne

Kisa-aikana erityisviestit lähetetään kaikille gsm-numeronsa ilmoittaneille tekstiviestinä ja VHF puhelimen kanavalla 77 ja F3.

Kilpailun jury

Kilpailun juryn muodostaa kolme järjestäjän ja kaksi arvalla valittua kilpailijoiden edustajaa.

Turvallisuus

Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan. Osallistujien tulee noudattaa hyvää merimiestapaa.

Veneissä on oltava pelastautumisväline jokaiselle mukana olijalle sekä veneen katsastusluokan mukainen varustus. Lisäksi järjestäjä SUOSITTELEE, että veneessä on meri-VHF radiolähetin / vastaanotin ja/sekä PLB-hätälähetin.

Järjestäjä voi kieltää puutteellisesti varustetun veneen osallistumisen kilpailuun. Järjestäjällä on oikeus tarkastaa vene.

Tuuliraja ja kilpailun keskeyttäminen

Järjestäjä seuraa tuuliolosuhteiden kehittymistä useista eri mittauspisteistä ja tekee niiden pohjalta päätökset yhdessä juryn kanssa kilpailun aloittamisen, keskeyttämisen tai jatkamisen suhteen.

Järjestäjän keskeyttäessä kisan, täysiksi kilpailupäiviksi lasketaan kaikki kalastuspäivät joina kalastusaikaa on ollut käytettävissä viisi tuntia tai enemmän.

Mikäli kilpailulliset olosuhteet eivät täyty ja palkinnot joudutaan jakamaan muilla perusteilla kuin edellä mainitaan, niin kilpailun jury ilmoittaa perusteet sunnuntaina (klo 13) kilpailukeskuksessa.